A Kelet-Mecsek Vadásztársaság

A társaságot Dr. Bihari Lajos akkori elnök, Szabó József gazdasági felelős, Püski Mátyás titkár (elnök helyettes)
alapította 1997-ben, 13 sport- és 1 fő hivatásos vadásszal, akkor 2 860 ha vadászható területen.
A 2007-2017 közötti vadgazdálkodási-vadászati ciklust a vadásztársaság 19 sportvadász és 1 hivatásos vadász tevékenységével folytatja. A vadászható terület nagysága 3 200 ha, amely 78%-ban erdősült. A vadászterület a Mecsek észak-keleti részén, Komló-Magyaregregy-Kárász-Szászvár települések mentét öleli fel – gyönyörű környezetben.

Az éves terítékadatok a következők:

GímszarvasVaddisznóŐzDámszarvas
10-15 db bika és cca. 40 sutavad150-160 db20 db bak és 30 sutavad2 db bika és 2-4 sutavad

Elsőrangú nagyvadas terület, fő vadjai a következők: gímszarvas, vaddisznó, őz, róka, borz, erdei szalonka, váltóvadként a dámszarvas is megjelenik.
Apróvadak közül a fácán, a mezei nyúl és a récefajok fordulnak elő elenyésző mennyiségben a vadászterületen. Vadföldgazdálkodás 15 hektáron folyik, szemes és szálas takarmányok egyaránt teremnek. A vadásztársaság fő bevételi forrása a gímbika vadásztatásból és vaddisznó hajtások értékesítéséből származik, de egyéni vadászatra is van kereslet. A 10-11 kg tömegű gímtrófea és a 10-15 db-os szabad területi vaddisznó teríték sem megy csodaszámba.  A vadásztársaság tagjai vaddisznó mellett trófeás vadra is vadászhatnak közösen kialakított rendszer szerint.

Küldjön nekünk üzenetet!